Blog > Komentarze do wpisu
Słitaśne wafelki z daktylami

Obrzydliwe zasładzamy się ostatnio ;-) Ale co tam, od czasu do czasu każdemu się należy! 

SKŁADNIKI:

opakowanie suchych wafli

kostka margaryny/masła roślinnego

2 szklanki cukru

pół szklanki mleka

aromat rumowy/arakowy

ciemne kakao do smaku (ja lubię dużo, zużyłam więcej niż 10 łyżek)

daktyle, rodzynki (żeby cokolwiek zdrowego było...)

PRZYGOTOWANIE:

Razem z oczekiwaniem na przestudzenie masy ponad 30 minut.

PRZYGOTOWANIE:

Roztapiamy w rondelku margarynę z cukrem, mlekiem, aromatem i kakao aż powstanie gładka masa, mieszamy aż będzie gładka i lśniąca, odstawiamy w zimne miejsce, niech nieco przestygnie. I robimy "torcik" czyli wafel, masa, kilka posiekanych daktyli i rodzynek, wafel, masa, posiekane daktyle i rodzynki i tak do końca. Smacznego :-)


piątek, 20 kwietnia 2012, ma_niusia

Polecane wpisy

  • Muffinki kokosowe

    Kolejny eksperyment muffinkowy :-) Niestety nie wyszły tak wyrośnięte jak lubię, ale to jedyna ich wada ;-) SKŁADNIKI: niepełna szklanka mąki pół szklanki cukru

  • Biedroneczki

    Na miłe rozpoczęcie wakacji robiłam Synkowi babeczki-biedroneczki :-) Wykonałam je według przepisu na muffinki jagodowe tylko bez dodatku jagód, za to w środku

  • Muffinki jagodowe

    Nasz ostatni, pod wpływem impulsu, niesamowicie udany wypiek :-) Przepis zaczerpnęłam stąd ( KLIK ) i oczywiście zmodyfikowałam lekko. SKŁADNIKI: 250g maki 6 ły

30.09.2012 16.10.2012